Sandwichbrød

Sandwichbrød

Forberedelsestid: 10 minutter

Kogetid: 20 timer

Tid i alt: 20 timer, 10 minutter

Kategori: Brød

Portioner: 10 sandwichbrød

Sandwichbrød

Ingredienser

  • *Fordej
  • 3 dl lunkent vand
  • 200 g ølandshvedemel grøvsigtet
  • 20 g grunddej
  • *Sandwichbrød
  • 4 dl lunkent vand
  • 750-800 g ølandshvedemel grovsigtet
  • Fordej
  • 15 g salt
  • 1/2 dl sesamfrø til at drysse over bollerne

Instruktioner

  1. *Fordej
  2. Rør vand, grunddej og halvdelen af melet godt sammen, til dejen er jævn
  3. Tilsæt resten af melet og rør til dejen ikke har klumper
  4. Tænd lampen i ovnen og stil dejen derind i en tildækket beholder med enten et låg eller med film på, i 25-35 grader
  5. Lad dejen stå til der er masser af luftbobler i 6-15 timer
  6. *Sandwichbrød
  7. Rør vand og halvdelen af melet sammen et par minutter, til dejen er jævn
  8. Tilsæt grunddej, salt og resten af melet og rør til dejen er fast, uden at den helt slipper skålen, ca. 10 minutter
  9. Stil dejen i ovnen med lampen tændt ved ca. 25-35 grader til det er hævet til dobbelt størrelse - ca. 4-5 timer, skal være overdækket med film eller låg
  10. Tænd ovnen på 270 grader - ikke varmluft så bliver brødet tørt
  11. Form 10 brød på ca 3x7 cm, ved at dyppe hænderne i koldt vand inden du former hvert brød
  12. Læg brødene på en bageplade med bagepapir på
  13. Pensel med lunkent vand og hæld sesamfrø over
  14. Lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. en time
  15. Lav evt. en rids på langs af brødet, eller tre ridser på tværs
  16. Sæt brødet i ovnen og bag i 10 minutter ved 275 grader
  17. Skru ned til ca. 190 grader og bag brødet færdigt ca. 10-15 minutter
  18. Brødet skal lyde hult når du banker på bunden af det
  19. Lad brødet køle ned på en rist på køkkenbordet inden du skærer i det
https://smagsgaranti.dk/?p=343

 

 

Author: Hanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.