Flødeost

Flødeost

Forberedelsestid: 15 minutter

Kogetid: 9 timer

Tid i alt: 9 timer, 15 minutter

Kategori: Tilbehør

Portioner: 6 personer

Flødeost

Ingredienser

  • 1 l kernemælk
  • 250 ml cremefraiche
  • 1,5 dl fløde
  • lidt salt
  • 2-4 fed hvidløg, presset
  • et bundt purløg, hakket

Instruktioner

  1. Hæld mælkeprodukterne op i en gryde. Varm det langsomt op til ca. 35 grader, uden at røre i gryden. Det begynder at skille fra grydens kant, når det er færdigt.Tag gryden af varmen. Læg et viskestykke op i en si. læg en tallerken i vasken som du kan stille sien på. Hæld ostemassen op i sien, så vandet kan løbe fra osten. Sæt det i køleskabet i ca. 8 timer, gerne længere, stadig i sien med viskestykket, og placer en skål nedenunder sien, så væden kan løbe fra osten. Når osten er klar, tilsættes salt, hvidløg og purløg. Server evt. til knækbrød.
https://smagsgaranti.dk/?p=413

Author: Hanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.