Sous Vide

Metoden

Du kan tilberede din mad ved at anvende sous vide. Sous vide betyder, at du tilbereder din mad i vandbad, i en pose. Herved beholder maden smag og udtørrer ikke. Efter sous vide tilberedning kan du stege emnet for at give det en stegeskorpe. Når du tilbereder kød efter sous vide metoden, skal det ikke hvile.

Poser

Anvend poser der er godkendt til sous vide, enten med zip lukning, eller en vacuumpose. Jeg anbefaler at man bruger en vacuumpakker, med egnede sous vide poser til.

Varmelegeme

Du kan bruge cirkulater eller maskine, som begge sørger for at emnet holder sig konstant på den temperatur du vælger.

  1. Sous vide stav (cirkulater) – Når du anvender en cirkulater har du brug for et kar eller en stor gryde på ca. 10 liter
  2. Sous vide maskine – er et kar med indbygget varmelegeme

Tilberedningstid

Link til tilberednings guide

 

Author: Hanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.