Ingredienser:
4-6 personer
1 krogmodnet flæskesteg
2 gulerødder
1 pastinak
1 persillerod
1-2 løg
6 fed hvidløg
1 bundt krydderurter
Laurbærblade
Salt
Cayenne peber
Fremgangsmåde:
Rids stegen så du når halvt gennem fedtet, og tør den af. Det er så du får sprøde svær.
Gnid stegen ind i salt, grundigt på sværene.
Drys lidt cayennepeber på bunden af stegen.
Sæt laurbærblade mellem sværene.
Rens urter og grønsager, og skær dem ud i grove stykker.
Fyld urter og grønsager op i et ildfast fad, og læg stegen ovenpå. Sørg for at stegens overflade ligger lige, ved at placere flere af grønsagerne under den, de stedder stegen er tyndere og hvor sværene er længere nede.
Fyld vand i så det lige når bunden af stegen.
Sæt stegen ind i midten af ovnen på 120 grader til stegens centrumtemperatur når 50 grader.
Hæld væde og urter op i en gryde, og lad det simre til det er reduceret til ca. halvdelen, hvis du vil bruge det til en sovs.
Indstil ovnen på 200 grader varmluft, til stegens centrumtemperatur når op på 63 grader.
Tag stegen ud og lad den hvile utildækket i ca. 20 minutter.
Server med kartofler, brun sovs, rødkål og surt til.
Velbekomme.