Ingredienser
- 10 g gær
- 4 dl vand
- 350 g sigtet speltmel
- 250 g durummel
- 1 spsk koldtpresset oliven olie
- 1 spsk honning
- 1 spsk middelhavs salt
Instruktioner
- Opløs gæren i 37 graders varmt vand
- Hæld honning og halvdelen af melet i
- Rør rundt til dejen er jævn
- Bland resten af melet, salt og olie i
- Dejen skal æltes godt igennem, så den bliver glat
- Stil dejen på køl overdækket i minimum 12 timer, gerne 24 timer
- Når du skal bage pizzaen, tages dejen ud en time før
- Ovnen forvarmes til 250 grader
- Form fire pizzaer, kom tomatsovs på, ost og fx. bolognaise fra dagen før, eller hvad du synes er lækkert på en pizza.
- Bages på en pizzasten i bunden af ovnen, eller i nederste rille på en bageplade, med bagepapir på
- Bages til den begynder at tage farve og er sprød