Sandwichbrød
Kategori
Brød
Personer
10
Portionsstørrelse
Brød
Tilberedningstid
10 minutter
Kogetid
20 timer
Tid i alt
20 timer, 10 minutter
Ingredienser
- *Fordej
- 3 dl lunkent vand
- 200 g ølandshvedemel grøvsigtet
- 20 g grunddej
- *Sandwichbrød
- 4 dl lunkent vand
- 750-800 g ølandshvedemel grovsigtet
- Fordej
- 15 g salt
- 1/2 dl sesamfrø til at drysse over bollerne
Instruktioner
- *Fordej
- Rør vand, grunddej og halvdelen af melet godt sammen, til dejen er jævn
- Tilsæt resten af melet og rør til dejen ikke har klumper
- Tænd lampen i ovnen og stil dejen derind i en tildækket beholder med enten et låg eller med film på, i 25-35 grader
- Lad dejen stå til der er masser af luftbobler i 6-15 timer
- *Sandwichbrød
- Rør vand og halvdelen af melet sammen et par minutter, til dejen er jævn
- Tilsæt grunddej, salt og resten af melet og rør til dejen er fast, uden at den helt slipper skålen, ca. 10 minutter
- Stil dejen i ovnen med lampen tændt ved ca. 25-35 grader til det er hævet til dobbelt størrelse - ca. 4-5 timer, skal være overdækket med film eller låg
- Tænd ovnen på 270 grader - ikke varmluft så bliver brødet tørt
- Form 10 brød på ca 3x7 cm, ved at dyppe hænderne i koldt vand inden du former hvert brød
- Læg brødene på en bageplade med bagepapir på
- Pensel med lunkent vand og hæld sesamfrø over
- Lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. en time
- Lav evt. en rids på langs af brødet, eller tre ridser på tværs
- Sæt brødet i ovnen og bag i 10 minutter ved 275 grader
- Skru ned til ca. 190 grader og bag brødet færdigt ca. 10-15 minutter
- Brødet skal lyde hult når du banker på bunden af det
- Lad brødet køle ned på en rist på køkkenbordet inden du skærer i det