Smagsgaranti

Vandkefir

Efter nogen tids overvejelse, har jeg købt vand- og mælkekefir. Jeg har været i gang med at brygge i et par uger nu, og er mildest talt vild med begge typer kefir.

Du må ikke bruge metal, det kan kefir ikke tåle.

Redskaber du har brug for:

  • 1 plastik si
  • 1 plastik tragt
  • 2 patentglas, et til 1. Fermentering og et til 2. Fermentering
  • Patentflasker

Det der kommer i berøring med kefirgrynene skal skoldes først, og herefter skyldes med koldt vand.

Basisopskrift på vandkefir-1. Fermentering

Forholdene mellem hovedingredienserne er som her nedenfor:

  • 1 del vandkefir gryn
  • 1/2 del økologisk rørsukker
  • 8 dele vand, hvis du bor i Danmark kan du bruge van direkte fra hanen da det er uden klor
  • 1 økologisk citronskive eller limeskive
  • 2 tørrede økologiske abrikoser eller lign

Hvis du har 1 dl. Vandkefir gryn, skal du bruge 1/2 dl. Sukker og 1 L vand.

Bland vand og sukker til sukkeret er opløst. Tilsæt kefir og resten af ingredienserne. Lad det fermentere i ca. 2 døgn, i dit varmeste rum. Husk at lufte ud i glasset et par gange om dagen.

Efter de to døgn kan du hælde det på flasker eller si kefirgrynene fra og lade væsken fermentere videre i 2. glas på køkkenbordet. Der vil komme blid brus i og ekstra smag hvis du laver 2. Fermentering.

2. Fermentering

  • Væsken fra første fermentering
  • Tilsæt lige så meget økologisk æblejuice, som der var kefirgryn under 1. Fermentering
  • Frisk chili
  • Ingefær
  • tørrede tranebær

Når der er gået et døgn kan du fylde på flasker og stille drikken i køleskabet.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.