Flødeost
Kategori
Tilbehør
Personer
6
Portionsstørrelse
1 skål
Tilberedningstid
15 minutter
Kogetid
9 timer
Tid i alt
9 timer, 15 minutter
Ingredienser
- 1 l kernemælk
- 250 ml cremefraiche
- 1,5 dl fløde
- lidt salt
- 2-4 fed hvidløg, presset
- et bundt purløg, hakket
Instruktioner
- Hæld mælkeprodukterne op i en gryde. Varm det langsomt op til ca. 35 grader, uden at røre i gryden. Det begynder at skille fra grydens kant, når det er færdigt.Tag gryden af varmen. Læg et viskestykke op i en si. læg en tallerken i vasken som du kan stille sien på. Hæld ostemassen op i sien, så vandet kan løbe fra osten. Sæt det i køleskabet i ca. 8 timer, gerne længere, stadig i sien med viskestykket, og placer en skål nedenunder sien, så væden kan løbe fra osten. Når osten er klar, tilsættes salt, hvidløg og purløg. Server evt. til knækbrød.