Bageferment grunddej
Du bruger grunddejen til fordej når du bager brød.
Tilberedningstid
10 minutter
Kogetid
30 timer
Tid i alt
30 timer, 10 minutter
Ingredienser
- 1. Dag
- 20 g bageferment
- 2 dl vand
- 200 g fuldkornshvedemel
- 2. Dag
- 3 dl lunkent vand
- 300 g fuldkornshvedemel
Instruktioner
- 1. Dag
- Bland vand og bageferment
- Tilsæt mel
- Bland så der ikke er klumper i
- Hæld det op i et glas eller en beholder med låg, eller sæt plastfilm over
- Stil dejen ind i ovnen, hvor det kun er lampen der er tændt
- Skal stå ca. 15 timer ved 25-35 grader
- 2. Dag
- Efter ca. 15 timer, når du kan se der er aktivitet i dejen rører du vand i lidt ad gangen, herefter tilsætter du mel
- Stil dejen tilbage i ovnen med lampen tændt i ca. 5 timer
- Når der er rigelig med aktivitet, rør godt rundt i dejen og stil den i køleskabet med låg på
- Kan holde sig ca. 4 måneder i køleskabet.
Jeg kan hverken tåle hvedemel eller gær. Har for længe side købt noget bageferment. Hvis jeg vil bage, kan jeg så bare putte bagefermentet i som gær med det samme og hvor længe skal dejen hæve?
Hvor mange gram ferment svarer til 25 gr gær.
Mvh
Hanne Mikkelsen
Hej Hanne
Det kommer helt an på, hvilken type af bageferment du har. Du kan se mere på denne side: https://www.backferment.de/
Vh Hanne