Bageferment grunddej
Du bruger grunddejen til fordej når du bager brød.
Tilberedningstid
10 minutter
Kogetid
30 timer
Total Time
30 timer, 10 minutter
Ingredienser
- 1. Dag
- 20 g bageferment
- 2 dl vand
- 200 g fuldkornshvedemel
- 2. Dag
- 3 dl lunkent vand
- 300 g fuldkornshvedemel
Instruktioner
- 1. Dag
- Bland vand og bageferment
- Tilsæt mel
- Bland så der ikke er klumper i
- Hæld det op i et glas eller en beholder med låg, eller sæt plastfilm over
- Stil dejen ind i ovnen, hvor det kun er lampen der er tændt
- Skal stå ca. 15 timer ved 25-35 grader
- 2. Dag
- Efter ca. 15 timer, når du kan se der er aktivitet i dejen rører du vand i lidt ad gangen, herefter tilsætter du mel
- Stil dejen tilbage i ovnen med lampen tændt i ca. 5 timer
- Når der er rigelig med aktivitet, rør godt rundt i dejen og stil den i køleskabet med låg på
- Kan holde sig ca. 4 måneder i køleskabet.