Fuldkornsspeltbrød
Kategori
Brød
2 x 1,5 liters form
Serving Size
2 brød
Tilberedningstid
10 minutter
Kogetid
20 timer
Total Time
20 timer, 10 minutter
Ingredienser
- Fordej
- 3 dl lunkent vand
- 200 g fuldkornsspeltmel
- 20 g grunddej
- Speltbrød
- 5 dl lunkent vand
- 600 g fuldkornsspeltmel
- Fordej
- 15 g salt
Instruktioner
- Fordej
- Rør vand, grunddej og halvdelen af melet godt sammen, til dejen er jævn
- Tilsæt resten af melet og rør til dejen ikke har klumper
- Tænd lampen i ovnen og stil dejen derind i en tildækket beholder med enten et låg eller med film på, i 25-35 grader
- Lad dejen stå til der er masser af luftbobler i 6-15 timer
- Speltbrød
- Rør vand og halvdelen af melet sammen et par minutter, til dejen er jævn
- Tilsæt grunddej, salt og resten af melet og rør til dejen slipper skålen, ca. 10 minutter
- Stil dejen i ovnen med lampen tændt ved ca. 25-35 grader til det er hævet til dobbelt størrelse - ca. 4-5 timer, skal være overdækket med film eller låg
- Tænd ovnen på 275 grader - ikke varmluft så bliver brødet tørt
- Smør bageformen
- Hæld dejen op i formen
- Pensel med lunkent vand
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. en time
- Sæt brødet i ovnen og bag i 5-10 minutter ved 275 grader
- Skru ned til ca. 190 grader og bag brødet ca. 20 minutter mere
- Centrumtemperaturen skal være ca. 95 grader
- Brødet skal lyde hult når du banker på det i bunden
- Lad brødet køle ned på en rist på køkkenbordet inden du skærer i det